Se alla
Skolor

Skola och förskola

Allt börjar med en bra skola.

Utbildning bryter barriärer och öppnar nya vägar i livet. Därför är investeringar i en skola för kunskap den viktigaste insatsen för ett samhälle där varje människa har frihet att bestämma över sitt eget liv. Och därför brinner vi liberaler för skolfrågor, sedan mer än hundra år tillbaka.

Medan skolan alltför mycket bygger på att alla ska lära sig på samma sätt i samma takt är verkligen att barn är olika. Och det behöver undervisning också vara. Någon behöver mer tid eller få förklarat på sig på ett annat sätt eller i ett mindre sammanhang. En annan lär snabbt i ett eller flera ämnen och kan springa före och behöver större utmaningar. Båda dessa möjligheter ska finnas i Vallentuna. Därför vill Liberalerna ha både spetsklasser och mindre undervisningsgrupper. En skola där alla barn får växa.

När alla får undervisning på det sätt de behöver blir det också lugn och studiero i klassrummen. Trygghet och studiero är nödvändigt för inlärning. 

Läsning och läsförståelse har stor påverkan på hur det går även i andra ämnen. Därför är språkutveckling i förskolan så viktigt. Därför vill vi också att alla Vallentunas skolor ska ha ett bibliotek i eller i anslutning till skolan, med tillgång till bibliotekarie. För bibliotekarier är specialister på att locka även den minst lässugna till passande litteratur.

Den satsning på elevhälsan som Liberalerna tagit initiativ till i Vallentuna måste fortsätta. Det ska vara enkelt att få hjälp för den som mår dåligt. Att vara i skolan och trivas där är ofta avgörande för att lyckas i skolan. Och fler elever i Vallentuna ska gå ut skolan med höga betyg och fler ska ta studenten. Den ljusnande framtid ska verkligen vara allas. Och den framtiden börjar i klassrummet.

Liberalerna är skolpartiet. Det har vi alltid varit. 

 

Här kan du läsa mer om vår politik för skola och förskola i Vallentuna.

Här kan du läsa mer om vår politik för vuxenutbildning och SFI.

Här kan du läsa mer om hur vi vill hjälpa barn och unga att må bättre.